Jadłospis

DATA

I posiłek – śniadanie

II posiłek – zupa obiadowa

III posiłek – obiad drugie danie

IV posiłek - podwieczorek

Alergeny

Poniedziałek

16.11

Chleb pszenny, masło, wędlina, pomidor, mleko.

Zupa nylonowa

Zrazy duszone - mięso mielone z łopatki, kasza jaglana. Surówka - ogórek kiszony własnej produkcji. Sok jabłkowy

 

Wafle ryżowe z jabłkiem

 

Produkty mleczne oraz gluten

Wtorek

17.11

Chleb razowy, masło, pasta z fasoli białej. Kasza jaglana na mleku. Herbata rumiankowa.

Flaczki z kurczaka.

Szynka duszona w sosie własnym - czosnek, cebula, sól, pieprz mielony, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, papryka mielona, lubczyk. Papryka konserwowa własnej produkcji. Kasza orkiszowa. Surówka z czerwonej kapusty, woda mineralna.

 

Chlebek bananowy

 

Mleko i produkty mączne

Środa

18.11

Chleb z dyni, masło, pasta mięsna własnej produkcji. Papryka konserwowa własnej produkcji. Zupa mleczna z lanymi kluskami. Herbata owocowa.

Rosół z makaronem

Leczo warzywne - cukinia, kalafior, brokuł, brukselka, fasola szparagowa, marchew, seler, pietruszka, cebula, czosnek, pieczarki. Papryka konserwowa własnej produkcji, ryż, herbata miętowa

 

Jabłko

 

Seler, gluten i produkty mleczne

Czwartek

19.11

Chleb razowy na miodzie. Pasta mięsna z kurczaka/wołowiny. Zupa mleczna z makaronem. Herbata pokrzywowa.

Zupa krem pejzanka

Schab duszony z warzywami, kasza pęczak. Surówka z selera z jabłkiem i rodzynkami. Sok warzywny - marchwiowy.

 

Gofry z owocami

 

Produkty mleczne i gluten

Piątek

20.11

Chleb rozmaitości. Pasta z kaszy jaglanej, ogórek kiszony własnej produkcji. Zupa mleczna, płatki ryżowe. Herbata miętowa.

Zupa z soczewicy

Paluszki rybne z dorsza, ziemniaki pure. Surówka z czarnej rzepy i dyni. Sok jabłkowo-marchwiowy

 

Galaretka truskawko-wa

 

Produkty mleczne oraz gluten, truskawka

Poniedziałek

23.11

Chleb pszenny, szynka gotowa, pomidor, kawa inka z mlekiem

Zupa cebulowa

Klopsiki wieprzowe w sosie własnym - mięso mielone z łopatki, kasza jęczmienna, surówka z kalafiorowa, sok jabłkowy

Ryż z jabłkiem na mleku z cynamonem

Gluten, laktoza

Wtorek

24.11

Chleb razowy, masło, pasta mięsna z kurczaka i wątróbki drobiowej - własnej produkcji. Zupa mleczna z zacierką. Herbata rumiankowa.

Zupa neapolitańska

Bigos z kapusty słodkiej i kiszonej własnej produkcji z warzywami. Ziemniaki puree, kompot z mieszanki kompotowej

 

Placki z jabłkiem z cukrem pudrem

 

Gluten, laktoza

Środa

25.11

 

Chleb z dyni, masło, pasta jajeczna własnej produkcji, zupa mleczna, zupa mleczna (kasza gryczana na mleku), herbata owocowa

Zupa grochowa

Ryba z warzywami pieczona w rękawie - miruna, tymianek, zioła prowansalskie, masło, sok z cytryny, makaron, surówka z marchwii. Sok marchwiowo-jabłkowy

Kisiel pitny z jabłkiem własnej produkcji

 

Gluten, laktoza, seler

Czwartek

26.11

Chleb razowy na miodzie, masło, szynka pieczona własnej produkcji, zupa mleczna z kaszą kukurydzianą, herbata pokrzywowa.

Zupa pieczarkowa

Wołowina w sosie własnym, papryka konserwowa własnej produkcji, korniszony własnej produkcji, kasza jęczmienna, surówka z pora (jabłko, por, marchew)

Marchewka na zgryz

 

Laktoza, gluten

Piątek

27.11

Chleb rozmaitości, pasta rybna z warzywami - minuna, zupa mleczna z płatkami owsianymi,herbata miętowa

Zupa z fasoli szparagowej

Kotlety z selera i soczewicy, kasza kuskus, sos śmietankowo-koperkowy, sałatka z ogórka kiszonego własnej produkcji

 

Babka cytrynowa

 

 

Gluten, laktoza